Közülük kerülhet ki az NBA alapszakaszának legjobbja

Portland Trail Blazers v Golden State Warriors - Game Five GettyImageRank3 2016 Golden State Warriors NBA 2010-2019 Basketball Team Portland Trail Blazers Horizontal BASKETBALL
OAKLAND, CA - MAY 11: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors lifts up his MVP trophy before their game against the Portland Trail Blazers in Game Five of the Western Conference Semifinals during the 2016 NBA Playoffs on May 11, 2016 at Oracle Arena in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP (Photo by EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A rájátszás kezdete előtt az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) bejelentette a jelölteket az alapszakasz legjobbjainak járó címekere, melyek közül a legértékesebb játékost illető MVP-elismerésért Nikola Jokics, Joel Embiid és Stephen Curry maradt versenyben.

Jokics, a Denver Nuggets szerb centere az alapszakasz mind a 72 találkozóján pályára lépett és egészen kimagaslóan teljesített. Meccsenként átlagban 26,4 pontot dobott, 10,8 lepattanót szedett le és 8,3 gólpasszt adott, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy együttese a harmadik helyen végzett a Nyugati főcsoportban.

A keleti első Philadelphia 76erst erősítő Joel Embiid, Jokicshoz hasonló domináns centerjátékot produkált a szezonban, és bár egy térdsérülés hátráltatta, így 21 meccset ki kellett hagynia, amikor a pályán volt szinte mindig csapata legjobbjának bizonyult. A 27 éves kosaras nevéhez átlagban 28,5 pont és 10,6 lepattanó fűződik mérkőzésenként.

Stephen Curry 2015 és 2016 után harmadik alkalommal lehetne alapszakasz MVP, erre minden esélye meg is van, ugyanis egy kifejezetten középszerű csapatot vitt a hátán a szezonban és együttesének, a Golden State Warriorsnak még van esélye bejutni a rájátszásba. Ehhez a selejtezőben le kell győznie a Memphis Grizzliest magyar idő szerint szombat hajnalban.

A 33 éves játékos 32 pontos átlagot produkált, ezzel megnyerte a pontkirályi címet, amire korábban csak egyszer, a 2015/16-os szezonban volt képes.

Az év edzője a nyugati első Utah Jazzt vezető Quin Snyder, a Jazz mögött második Phoenix Suns trénere, Monty Williams, illetve a keleten negyedik New York Knickset irányító Tom Thibodeau lehet.