Doncic tripla-duplájával győzött a Dallas az NBA rájátszásában

Dallas Mavericks v Los Angeles Clippers - Game One GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - MAY 22: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks drives between Paul George #13 and Kawhi Leonard #2 of the LA Clippers in the second quarter during game one of the Western Conference first round series at Staples Center on May 22, 2021 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében a Dallas és a Portland idegenben, míg a Milwaukee és a Brooklyn hazai pályán szerzett vezetést az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcokban.

A Dallas elsősorban a szlovén irányító, Luka Doncic kiváló játékának köszönhetően győzte le idegenben a Los Angeles Clipperst. Doncic 31 ponttal, 10 lepattanóval és 11 assziszttal karrierje során másodszor ért el úgy tripla-duplát (három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű eredményt), hogy legalább 30 pontot szerzett.

3 pont a 31-ből:

Brooklynban a szezon során mindössze kilencedik alkalommal játszott együtt a nagy hármas, azaz Kevin Durant, Kyrie Irving és James Harden. Az első negyedet még megnyerte a Boston, de aztán beindultak a sztárok, és végül hárman együtt 82 pontot szereztek, a legeredményesebb Durant volt 32 ponttal.

A Portland Trail Blazers a 34 pontot dobó és 13 gólpasszt kiosztó Damian Lillard vezetésével győzte le idegenben a Denver Nuggets csapatát, amelyben a szerb Nikola Jokics volt a legjobb, ugyancsak 34 ponttal, valamint 16 lepattanóval.

A Milwaukee Bucks hazai pályán csak hosszabbítás után tudta legyőzni a Miami Heatet, a győztes kosarat Khris Middleton szerezte fél másodperccel a hosszabbítás vége előtt.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:
Keleti főcsoport, 1. mérkőzések:
Milwaukee Bucks-Miami Heat 109-107, hosszabbítás után
Brooklyn Nets-Boston Celtics 104-93
Nyugati főcsoport, 1. mérkőzések:
Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks 103-113
Denver Nuggets-Portland Trail Blazers 109-123
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.