Több mint százezer néző lesz az Indy 500-on

2021.05.30. 16:31

Több mint 100 ezer rajongó előtt rendezik meg vasárnap a legendás Indy 500 autóversenyt az Egyesült Államokban.

A szervezők csütörtökön késő este jelentették be, hogy a Indianapolis Motor Speedway-en sorra kerülő viadalra minden jegyet eladtak, ami azt jelenti, hogy 135 ezer néző lesz a helyszínen. Ez a létesítmény befogadóképességének nagyjából 40 százalékát teszi ki, ugyanis az arénában 250 ezer ülőhely van, és a telt ház közel 400 ezer látogatót jelent. Izgatottak vagyunk, hogy ismét itt üdvözölhetjük a szurkolókat, és hálásak vagyunk a hűségükért és támogatásukért - írták közleményükben a szervezők, akik azt is kiemelték, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a látogatottság tekintetében ez lesz a legnagyobb szabású sportrendezvény.

Az Indianapolis Motor Speedway-en sorra kerülő viadalra minden jegyet eladtakForrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Jonathan Ferrey

A pályán a már megszokott biztonsági intézkedések lesznek érvényben, így a belépésnél mindenkinél testhőmérsékletet mérnek, a lelátón maszkot kell viselni, és biztonsági távolságot is tartani kell majd. Vasárnap 105. alkalommal rendezik meg az Indy 500-at, amelyre tavaly zárt kapuk mögött került sor.

Ajánlataink