Duranték megsemmisítették a Milwaukee-t a párharc második meccsén

Milwaukee Bucks v Brooklyn Nets - Game Two GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
NEW YORK, NEW YORK - JUNE 07: Kevin Durant #7 of the Brooklyn Nets drives past P.J. Tucker #17 of the Milwaukee Bucks defends during game two of the Eastern Conference second round series at Barclays Center on June 07, 2021 in the Brooklyn borough of New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Brooklyn Nets 125-86-ra legyőzte a vendég Milwaukee Buckst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában hétfőn, ezzel 2-0-s előnyre tett szert az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcában a Keleti főcsoport elődöntőjében.

A Bucks ezzel története második legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a rájátszásban, a negatív rekordot a Chicago Bulls elleni, 120-66-os kiütéses kudarc jelenti 2015-ből.

A Nets sima győzelme azért is meglepő, mert a párharc első felvonásának elején megsérült James Harden nem lépett pályára, a hazaiak legjobbja Kevin Durant volt, aki három negyed alatt 32 pontot szerzett, míg Kyrie Irving 22 ponttal járult hozzá a sikerhez.

A nyugati elődöntő a Phoenix Suns sikerével indult: a címvédő Los Angeles Lakerst búcsúztató gárda 122-105-re győzte le otthon a Denver Nuggets csapatát. A hazaiaknál Chris Paul a találkozó elején kisebb vállsérülést szenvedett, de visszatért a pályára és 21 pontot, valamint 11 gólpasszt hozott össze. A huszonegyből 14 pontot ráadásul az utolsó negyedben szerzett az irányító.

A Denver a harmadik negyedben már tíz ponttal is vezetett, a Suns azonban ekkor megrázta magát és egy 42-14-es szériával zárta le a meccset, amiben nem kis szerepe volt, hogy az MVP cím egyik legfőbb várományosát, a Nuggets szerb magas emberét, Nikola Jokicot (22 pont, 9 lepattanó, 3 assziszt) nulla ponton tarották az utolsó játékrészben.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport, 2. mérkőzés:
Brooklyn Nets–Milwaukee Bucks 125-86
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0, a Brooklyn javára.

Nyugati főcsoport, 1. mérkőzés:
Phoenix Suns–Denver Nuggets 122-105
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Phoenix javára.