Társoldalunk:

Harmadszor lett európai kosaras az NBA legértékesebb játékosa

2021.06.09. 16:36

Nikola Jokics, a Denver Nuggets centere lett a szezon legértékesebb játékosa az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, az NBA-ben.

A szerb sztárt a szakírók szinte egyhangú véleménye alapján kiáltották ki az év legjobbjának, ugyanis a 101 voksoló közül 91-en őt tették az első helyre és összességében 971 pontot kapott, míg a második helyen zárt Joel Embiid, a Philadlephia 76ers magas embere 586-ot, a harmadik Stephen Curry (Golden State Warriors) pedig 453-at.

Jokics az alapszakasz mind a 72 találkozóján pályára lépett és egészen kimagaslóan teljesített. Meccsenként átlagban 26,4 pontot dobott, 10,8 lepattanót szedett le és 8,3 gólpasszt adott, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy együttese a harmadik helyen végzett a Nyugati főcsoportban.

A center az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért kapta az elismerést, de a most zajló rájátszásában is remekel eddig. A főcsoport elődöntőjébe jutott Nuggets hét mérkőzésén átlagban 31,4 pontot dobott és 10,3 lepattanót szerzett.

Nikola Jokics a harmadik európai - a német Dirk Nowitzki és a görög Jannisz Antetokunmpo után -, aki kiérdemelte az MVP-címet.