Társoldalunk:

Legnagyobb sztárja vezérletével újra győzött a Phoenix Suns az NBA-rájátszásban

2021.06.10. 10:44

A Phoenix Suns 123-98-ra legyőzte a vendég Denver Nuggets együttesét az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában szerdán, ezzel 2-0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban a Nyugati főcsoport elődöntőjében.

A Suns egyik legjobbja Chris Paul volt: a 36 esztendős irányító 17 ponttal, 15 gólpasszal és 5 lepattanóval járult hozzá a sikerhez, ráadásul tette mindezt eladott labda nélkül. A rutinos klasszis LeBron James és John Stockton után az NBA történetének harmadik játékosa lett, aki 35 éves kora után a három statisztikai mutatóban elérte a 15/15/5-ös eredményt rájátszás mérkőzésen.

A Phoenix a párharc első két mérkőzésén 21 pontos "átlaggal" verte a Denvert. Az NBA történetében azok a csapatok, amelyek átlagos legalább 20 pontos különbséggel nyerték a párharcok első két felvonását, 33-3-as mérleggel rendelkeznek a továbbjutást illetően. Igaz, az egyik ilyen búcsúzó éppen a Suns volt, amely az 1995-ös nyugati elődöntőben a Houstonnal szemben esett ki a magabiztos kezdést követően.

Eredmény, főcsoport-elődöntő:
Nyugati főcsoport, 2. mérkőzés:
Phoenix Suns-Denver Nuggets 123-98
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Phoenix javára.