Vágólapra másolva!
A Milwaukee Bucks nyerte az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságot (NBA), mivel a döntő hatodik meccsén a negyedik győzelmét megszerezve lezárta a Phoenix Suns elleni párharcot. Az utolsó negyed hetedik percében egy vicces jelenetnek lehetettek szemtanúi a nézők, mivel a Bucks játékosa, Bobby Portis egy sikeres védekezést követően örömében hatalmasakat ugorva, szinte örömtáncolva szaladt végig a pályán.

A Milwaukeeban rendezett hatodik meccset a Bucks kezdte jobban és 12 perc után már 13 ponttal vezetett. A Phoenix a második negyedre lendült játékba: az arizonai csapat fordítani tudott, majd a félidő után már hét pontos előnyben is volt.

A folytatásban ismét fordult a kocka, görög sztárja, Jannisz Antetokunmpo vezérletével ugyanis újra a Milwaukee vette át az irányítást, mely a harmadik szakasz végéig egyenlített, az utolsó negyedben pedig végig vezetett, és végül megnyerte a sorsdöntő összecsapást.

Portis nem bírt magával a meccs hajrájában Forrás: Youtube

Az utols negyed hetedik percében a Bucks játékosa, Bobby Portis remekül védekezett a Suns bedobóján, Jae Crowderen. Crowder elcsúszott, és elesett a labdával, és

Portis ennek annyira megörült, hogy szinte örömtáncot lejtve szaladt végig a pályán.

A bíró később személyi hibának ítélte meg a Bucks kosarasának védekezését, és egy technikait is adott a magát elragadtató játékosnak.