Társoldalunk:

Világsztár kosárlabdázót igazolt LeBron James mellé a Los Angeles Lakers

2021.07.30. 08:49

Bombaüzletet jelentettek be az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): Russell Westbrook a Washington Wizardstól a Los Angeles Lakershez szerződik.

A 2017-ben a liga legértékesebb játékosának választott Westbrookért három játékost, Kyle Kuzmát, Kentavious Caldwell-Pope-ot és Montrezl Harrellt, valamint a csütörtöki draft első körében kiválasztott Isaiah Jackson játékjogát adja oda a Lakers.

LeBron James és Russell Westbrook egymás oldalán harcolhat a bajnoki címért a következő szezonbanForrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Michael Reaves

Westbrook Los Angeles-i születésű, a UCLA egyetemi csapatát kétszer is a bajnoki négyes döntőig vezette.

Az irányító vezeti a liga történetében a legtöbb tripla duplát szerezte, pályafutása során 184 alkalommal ért el kétszámjegyű eredményt három statisztikai mutatóban. Az előző szezonban a Washingtonban meccsenként átlagban 22,2 pontot, 11,5 lepattanót és 11,7 gólpasszt ért el.

A 32 éves játékost 2008-ban az Oklahoma City Thunder választotta ki, 2019-ben a Houston Rocketshez cserélték, egy évvel később pedig a fővárosba távozott.

Westbrook érkezésével elképesztő trió áll össze a Lakersnél, ugyanis a tavalyi bajnoknál ott van LeBron James és Anthony Davis is, igaz, az előző idényben mindketten sokat voltak sérültek, így a gárda a playoff első körében búcsúzott a későbbi döntés Phoenix Sunsszal szemben.