Társoldalunk:

Olyan történt a baseballmeccsen, amilyenre a legöregebb szurkolók sem emlékeznek - videó

2021.09.16. 13:03

Az amerikai sajtóban is csak ámulnak azon, ami a Baltimore Orioles-New York Yankees mérkőzésen történt a profi baseball-ligában (MLB).

A mérkőzés utolsó, 9. inningjében 3-2-es hazai, azaz Orioles-vezetésnél történt, hogy a harmadik bázison álló játékvezető, Tim Timmons megélegelte a felé érkező bekiabálásokat, valamint a nagy készülődést, hogy a mérkőzés végén a pályára rohanjon a teljes szakmai stáb, úgyhogy fogta magát, és mindenkit(!) elzavart a kispadról.

A liga hivatalos oldalán a történtekről beszámoló cikkben sem győznek csodálkozni az eseten. Mint írják olyanra már volt példa, hogy elküldött egy bíró egy főedzőt, egy segédedzőt, vagy bárkit, aki nem bírt viselkedeni, beleértve a csapatok olykor túl szemtelen kabaláit is, de olyat még nem látott az MLB világa, hogy egy teljes edző-szakmai stábot elzavarjon egy bíró a kispadról.

A végig szakadó esőben, majd a meccs végén már valóságos zivatarban lejátszott meccsen a történelmi bírói beavatkozás az Oriolest zavarta meg: nem tudták kiejteni a Yankees utolsó két dobóját, így vendégek pedig fordítottak, és végül 4-3-ra megnyerték a mérkőzést.