Újabb európai NHL-mérkőzéseket terveznek

Columbus Blue Jackets v Colorado Avalanche GettyImageRank2 national hockey league Horizontal SPORT ICE HOCKEY
Novemberben a Colorado Avalanche és a Columbus Blue Jackets kétszer találkozott volna Helsinkiben
Vágólapra másolva!
Újabb kínai és európai mérkőzéseket tervez az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) a közeljövőben.

Bill Daly, a liga alelnöke az NHL honlapján elmondta, a remények szerint novemberben a Colorado Avalanche és a Columbus Blue Jackets kétszer találkozott volna Helsinkiben, de a koronavírus-helyzet miatt végül elálltak az ötlettől. Ugyanakkor ismételten hangsúlyozta: teljes mértékben amellett döntöttek, hogy a jövő februári pekingi olimpián szerepelhessenek az NHL-es játékosok.

Novemberben a Colorado Avalanche és a Columbus Blue Jackets kétszer találkozott volna Helsinkiben Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Matthew Stockman

A profiliga éppen az olimpiai remények és reklám miatt már 2017-ben Pekingben és Sanghajban, 2018-ban pedig Pekingben és Sencsenben már rendezett két-két felkészülési mérkőzést. Daly ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a jövőben újabb előidény-találkozókat szeretnének tartani az ázsiai országban.

Hozzátette: az európai terjeszkedés is fontos a ligának, 2017 óta nyolc alapszakasz- és több felkészülési mérkőzést játszottak a földrészen, ez a program tovább fut, csak most a pandémia közbeszólt.

Az alelnök kiemelte, hogy a világkupát ugyancsak támogatják, mert ez szinte teljes egészében NHL-rendezvény, ők tervezhetik és rendezhetik, ugyanakkor 2016 óta nem tudták megtartani. Akkor a szezon elején Torontóban gyűltek össze a világsztárok, ám elképzelhető, hogy a jövőben európai helyszínek is lesznek vk-összecsapások, akárcsak 2004-ben.