Fontos meccsekről maradhatnak le az NBA-sztárok, akik nem kérik az oltást

Brooklyn Nets v Boston Celtics - Game Four GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
BOSTON, MASSACHUSETTS - MAY 30: Kyrie Irving #11 of the Brooklyn Nets reacts during Game Four of the Eastern Conference first round series against the Boston Celtics at TD Garden on May 30, 2021 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Maddie Malhotra/Getty Images/AFP (Photo by Maddie Malhotra / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Olyan sztárok nem szeretnék beoltatni magukat a koronavírus ellen az NBA-ben, mint Kyrie Irving vagy Andrew Wiggins, akik így fontos meccsekről maradhatnak le.

A Brooklyn Nets sztárja, Kyrie Irving hétfőn ott sem lehetett az NBA által rendezett médianapon, csak online kapcsolódhatott be, éppen azért, mert nincs beoltva. A New York-i játékosnak voltak már kínos ügyei, az előző idényben megtaposta korábbi csapata, a Boston parkettre festett kabaláját, illetve korábban hitet tett amellett, hogy a Föld lapos.

Kyrie Irving lehet meggondolja magát Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Maddie Malhotra

Irving egyébként nem akart a saját helyzetéről beszélni, annyit mondott, hogy hagyják ebben a témában békén és minden el lesz rendezve a megadott időre, Kevin Durant pedig azt mondta, bízik a csapattársában, szerinte mindenki bevethető lesz, ha eljön a megfelelő időpont.

A túlparton a Golden State Warriors játékosa, Andrew Wiggins ellenkezik, aki korábban vallási okokra hivatkozva nem kérte a vakcinát, de az NBA ezt az indokot sem tartja elegendőnek, hogy kivételezzen a játékossal.

A New Yorkban és San Franciscóban hatályos szabályok szerint oltatlanul egyik játékos sem szerepelhet a hazai meccseken és még jó pár államban vannak hasonló rendelkezések.