Társoldalunk:

Leszegett fejjel dolgozik tovább az NFL-álomért a magyar sportoló

2021.10.13. 14:31

Zilai János azon dolgozik, hogy lehetőleg minél hamarabb legyen magyar játékos a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL).

"Az egész ország felrobbanna, ha egy magyar srác kikerülne. Én dolgozom azon, hogy ne tartson sokáig a várakozás" - mondta az M1 aktuális csatornának a Fehérvár Enthroners linebackere, aki kedden részt vett az NFL európai felmérőjén.

A 23 éves védő szerint hatalmas lehetőség volt megmutatni magát a világ számára és külön kiemelte azt a profizmust, amivel a résztvevőkhöz álltak a szervezők.

"Nem tudom szavakba önteni, amit érzek. A stadion hatalmas, hiába volt üres az egész, fantasztikus atmoszférája van. Remélem, egyszer játszhatok majd egy ilyen arénában telt ház előtt" - utalt arra a magyar válogatott játékos, hogy a Tottenham Hotspur 2019-ben átadott, ultramodern stadionjában mutatták meg magukat teszten, ott, ahol vasárnap az Atlanta Falcons-New York Jets összecsapást rendezték, most vasárnap pedig a Jacksonville Jaguars és a Miami Dolphins találkozik egymással alapszakasz-mérkőzésen.

Zilai a jövőt illetően kijelentette, hogy "leszegett fejjel" dolgozik tovább, s ami gyengeségeit megismert a mostani felmérőn, azokat igyekszik kijavítani és fejleszteni.

Az International Player Pathway program keretében 43 játékos gyűlt össze az eseményen. A teszten a kiválasztottak meghívást kapnak az Egyesült Államokba, ahol három hónapig edzhetnek majd. Ezt követően tovább szűkítik a létszámot, és az újabb kiválasztási kör után a futballistákat NFL-csapatokhoz irányítják a következő szezonra.