Először játszott együtt a Los Angeles Lakers új álomtriója

2021.10.13. 11:19

A Los Angeles Lakersben először játszott együtt LeBron James, Anthony Davis és Russel Westbrook, de ez sem hozott szerencsét a csapatnak, amelyik 111-99-re kikapott az NBA előszezonjában a Golden State Warriorstól.

A nagy trió legeredményesebbje a 20 pontot, 6 lepattanót, valamint 2-2 blokkot és labdaszerzést felmutató center, Anthony Davis volt. LeBron James számtalanszor játszott már ennél jobban, de azért a 17 pont, 6 lepattanó és három labdaszerzés nem olyan csúfos mutató - kár, hogy a hat eladott labda belerondít az összképbe.

Persze azért LeBron James még mindig LeBron James:

A trió harmadik tagja a Washington Wizardstól érkező, az NBA kétszeres pont- és háromsoros asszisztkirálya, a 2017-es szezon legértékesebb játékosa, Russel Westbrook, aki ezúttal is hozta a formáját, a szó minden értelmében. Közel járt a védjegyének számító tripladuplához (10-10 pont és lepattanó, 6 gólpassz), viszont 19 mezőnykísérletéből csupán 4 volt eredményes, és eladott 5 labdát. Az előző Phoenix Suns elleni meccsel (123-94-re nyertek az arizonaiak) együtt két találkozón 16 labdát szórt el Westbrook.

Westbrook egyik pompás gólpassza a negyedik ásznak, Carmelo Anthonynak:

"Kell még egy kis idő, mire azzá a csapattá válunk, amelyikről tudjuk, hogy képesek vagyunk válni. Nem tartunk még ott, ahol szeretnénk. Egy kicsit visszább kell lépnünk, de ez így működik. Amiért nem kell megdolgozni, az nem is éri meg a munkát" - mondta a Warriors elleni meccs után LeBron James. 

A Lakers az előszezonban még nem nyert mérkőzést (0-5 a mérlegük), a csúnya képen még csütörtökön javíthatnak kicsit a Sacramento Kings elleni mérkőzésen.