Társoldalunk:

Az anyagi következmények ellenére se oltatja be magát az NBA-sztár

2021.10.14. 12:25

A Brooklyn Nets kosárlabdázója, Kyrie Irving kijelentette: csak őszinte önmagához és azt teszi, amit helyesnek gondol, amikor nem engedi beoltatni magát.

Az NBA-játékosoknak nem kötelező az oltás, ugyanakkor a liga rendelkezése alapján nem kell fizetést adni olyan esetekben, amikor a játékos maga tehet arról, hogy nem léphet pályára. Márpedig a New York-i előírások szerint egy olyan sportolónak, aki közönség előtt nyilvános helyen szerepel, legalább egy oltással rendelkeznie kell a koronavírus ellen.

Kyrie Irving úgy érzi, ez a helyes cselekedetForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Maddie Malhotra

Mindezek értelmében Irving a hazai mérkőzéseken - illetve egyéb New York-i találkozókon - nem léphet pályára, a Brooklyn pedig úgy döntött, az idegenbeli meccseken sem szerepelteti. A klub a hazai találkozók után nem is ad fizetést Irvingnek, az idegenbeli mérkőzéskekért viszont meg fogja kapni a bérét.
"Tisztában vagyok vele, hogy ez a döntés anyagi következményekkel jár, de ha a csapatba kerülésért be kell oltatnom magam, akkor inkább nemet mondok. Arra kérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a döntésem" - írta az amerikai játékos Instagram-oldalán.

Az észak-amerikai profi ligában (NBA) érdekelt klub kedden közölte, az olimpiai bajnok játékos majd akkor léphet ismét pályára és edzhet együtt társaival, ha egy oltást már kapott.