Továbbra is veretlen az Arizona Cardinals az NFL-ben

Arizona Cardinals v Cleveland Browns GettyImageRank1 nfl bestof topix Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
CLEVELAND, OHIO - OCTOBER 17: A.J. Green #18 of the Arizona Cardinals catches a touchdown pass under pressure by Greedy Williams #26 of the Cleveland Browns during the fourth quarter at FirstEnergy Stadium on October 17, 2021 in Cleveland, Ohio. Jason Miller/Getty Images/AFP (Photo by Jason Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A profi amerikaifoci-ligában az idényben egyedüliként továbbra is őrzi veretlensgét, az Arizona Cardinals, amely ezúttal a Cleveland Browns otthonában győzött az NFL hatodik játékhetének vasárnap esti mérkőzésén. Ugyancsak nyert az egyaránt kiváló formában lévő címvédő Tampa Bay Buccaneers és a Baltimore Ravens is.

A forduló előtt 3-2-es mérleggel álló Browns nem számított teljesen esélytelennek a meccs előtt, de miután csak a második negyedben tudtak pontot csinálni, ráadásul azt is elvesztették 16-14-re, így végül reménytelen küzdelembe sodródtak a másik három felvonást egyaránt 7-0-ra nyerő vendégekkel szemben. A 6-0-val álló Cardinals 2015 óta először nyert hat meccset zsinórban, a csapat abban az idényben egészen a Nemzeti Főcsoport döntőjéig jutott. A csapat irányítója, Kyler Murray 1950 óta az első arizonai irányító, aki a szezon első hat meccséből ötször is elérte 100-as irányító indexet.

Kyler Murray egyik álompassza:

Ugyancsak 5-1-el várhatja a folytatást a Baltimore Ravens, amely a Los Angeles Chargers otthonában osztott ki egy nagyon komoly, 34-6-os verést a hazaiaknak. A vendégek irányítója, a két idénnyel ezelőtti MVP, Lamar Jackson ezúttal ugyan csak egy TD-passzal zárt, de így is megelőzte a legendás Dan Marinót, ő lett az első irányító, aki 25 éves kora előtt elérte a 35 győzelmet.

A címvédő Tampa Bay is idegenben nyert, Tom Bradyék még csütörtökön a Philadelphia Eaglest gyűrték le 28-22-re. Tom Brady ezúttal két touchdown passzig jutott, míg csapattársa, Leonard Fournette ugyancsak két futott TD-t ért el. A Buccaneers 5-1-es mérleggel áll.

Eredmény, 6. játékhét:
Cleveland Browns-Arizona Cardinals 14-37
Jacksonville Jaguars-Miami Dolphins 23-20
Baltimore Ravens-Los Angeles Chargers 34-6
Carolina Panthers-Minnesota Vikings 28-34 - hosszabbítás után
Chicago Bears-Green Bay Packers 14-24
Detroit Lions-Cincinnati Bengals 11-34
Indianapolis Colts-Houston Texans 31-3
New York Giants-Los Angeles Rams 11-38
Washington Football Team-Kansas City Chiefs 13-31
Denver Broncos-Las Vegas Raiders 24-34
New England Patriots-Dallas Cowboys 29-35 - hosszabbítás után
Pittsburgh Steelers-Seattle Seahawks 23-20 - hosszabbítás után
csütörtökön játszották:
Philadelphia Eagles-Tampa Bay Buccaneers 22-28
hétfőn:
Tennessee Titans-Buffalo Bills