Vágólapra másolva!
Sidney Crosby és Brian Dumoulin pozitív koronavírustesztet produkált, így a Pittsburgh Penguins a közeljövőben egyikükre sem számíthat az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában.

A klub szerdai közleményében Mike Sullivan edző kiemelte: Crosbynak közepes tünetei vannak, míg a védő Dumoulin egyelőre tünetmentes.

Bár a Penguins keretének többségét beoltották a szezon előtt, a két kiesővel már nyolcra emelkedett azok száma, akik fertőzés miatt estek ki a munkából az edzőtábor szeptemberi megnyitása óta.

Dumoulinra (balra) és Crosbyra egy ideig most nem számíthatnak a pingvineknél Forrás: Getty Images via AFP/2017 Getty Images/Bruce Bennett

A csapat legnagyobb sztárja és kapitánya, Crosby ráadásul csak alig pár napja tért vissza, ugyanis csuklóműtéten esett át, és az idényben a Pittsburgh első hét meccsét kihagyta. A 34 éves center először múlt szombaton lépett jégre, a Penguins azóta nem is játszott.

Crosby háromszoros Stanley Kupa-győztes (2009, 2016, 2017), világkupa-győztes (2016), világbajnok (2015), valamint kétszeres olimpiai bajnok (2010, 2014). Az elmúlt másfél évtized legnagyobb sztárja eddig 1039 mérkőzésen 1325 pontot (486 gól, 839 gólpassz) gyűjtött.