Újabb mérföldkőhöz érkezett a Phoenix Suns irányítója - videó

Sacramento Kings v Phoenix Suns GettyImageRank3 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
PHOENIX, ARIZONA - OCTOBER 27: Chris Paul #3 of the Phoenix Suns attempts a shot against the Sacramento Kings during the second half of the NBA game at Footprint Center on October 27, 2021 in Phoenix, Arizona. The Kings defeated the Suns 110-107. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP (Photo by Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Phoenix Suns legyőzte a New Orleans Pelicanst az NBA keddi játéknapján, a csapat sikere mellett pedig az irányító, Chris Paul újabb zseniális játékának, és a vele járó ligatörténeti pillanatnak is tapsolhattak az arizonai drukkerek. 

A 17. szezonját nyűvő, 36 éves játékos 14 ponttal, 18 gólpasszal, 7 lepattanóval, egy labdaszerzéssel és 75 százalékos mezőnymutatóval zárta az estét, a tavalyi nagydöntős Suns pedig 112-100-ra győzött. Hasonló számokra eddig hárman voltak képesek a liga történetében (Oscar Robertson, Quinn Buckner és Magic Johnson). És ez még nem minden: a 18 gólpassz azt jelenti, hogy Mark Jacksont és (a korábban szintén Suns-játékos) Steve Nash-t megelőzve Paul minden idők harmadik legtöbb gólpasszt kiosztó kosarasa lett.

A történelmi assziszt:

A rangsorban így már csak ketten vannak előtte: a - minő véletlen - ugyancsak Suns-játékos, Jason Kidd, valamint az utolérthetetlennek tűnő Utah Jazz-legenda, John Stockton.

Paul nem régiben is átírt egy rekordot: akkor az NBA történetének első játékosa lett, aki elérte a 20 ezer pontot és a 10 ezer gólpasszt.

A nap többi mérkőzését illetően: győzött a címvédő Milwaukee Bucks, amelyik Giannis Antetekounmpo 28 pontjára, 9 gólpasszára és 8 lepattanójára alapozva verte a Detroit Pistonst és szakította meg ezzel három vereséget számláló rossz sorozatát.

A szezon egyik meglepetésének várt Miami Heat egyelőre igazolja a várakozásokat, most a Dallas Maverickset verte idegenben, míg a valamennyi sztárját pályán tudó Los Angeles Lakers a Houston Rocketset verte egy végtelenül szoros meccsen. A Lakersben LeBron James 30, míg Anthony Davis és Russel Westbrook 27-27 pontot szerzett.

Eredmények:
Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 112-100
Los Angelese Lakers - Houston Rockets 119-117
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 89-117
Dallas Mavericks - Miami Heat 110-125
Utah Jazz - Sacramento Kings 119-113