LeBron James minden bizonnyal koronavírusos

Los Angeles Lakers v Indiana Pacers GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
LeBron James nélkül is nyert a Lakers
Vágólapra másolva!
Hivatalos információ nincs LeBron James állapotával kapcsolatban, de az biztos, hogy az NBA COVID-19 protokollja alapján ki kell hagynia néhány meccset.

James a szezonban a 17. játékos, aki az NBA protokollja miatt kihagyásra kényszerül. A fentiek alapján szinte biztos, hogy koronavírusos James, de az is lehet, hogy "csak" egy kétes eredményű tesztet kapott vissza. Az biztos, hogy kedd este a Sacramento Kings ellen nem lépett pályára.

AZ ESPN egy informátora szerint néhány meccses pihenőre készülnek Jamesszel kapcsolatban, aki korábban maga mondta el, hogy megkapta a védőoltást. A szabályok szerint a játékosra minimum 10 napos pihenő vár, ha tényleg koronavírusos, illetve mindezt kiválthatja két negatív teszttel, amelyek között minimum 24 óra telik el.

LeBron James nélkül is nyert a Lakers Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Andy Lyons

James nélkül a Lakers Anthony Davis 25, és Russell Westbrook 23 pontjának köszönhetően fölényesen nyert a Sacramento ellen.

A Phoenix Suns 104-96-ra győzte le otthon a Golden State Warriorst, így jelenleg mindkét gárda 18/3-as mérleggel áll. Az előző idényben nagydöntős arizonai gárda sorozatban a 17. sikerét aratta, amivel beállította klubrekordját. Az NBA történetében első alkalommal fordult elő, hogy 20 mérkőzés után két olyan gárda találkozott egymással, amelyek azonos főcsoportban szerepelve legalább 85 százalékos győzelmi mutatóval rendelkeznek. A Suns azzal együtt is magabiztosan nyert, hogy a második negyedben elvesztette legnagyobb sztárját, Devin Bookert, aki az addig eltelt 15 percben 10 pontot szerzett.

A vendégeknél az egész idényben elképesztő formában kosárlabdázó, kétszeres MVP Stephen Curry NBA-karrierje legrosszabb estéjét fogta ki: 21 mezőnykísérletéből mindössze négy volt sikeres,

ez a leggyengébb mutatója pályafutása során az olyan mérkőzéseken, amikor legalább 20 dobást vállalt.

A Brooklyn Nets otthonában klubrekordot jelentő 18 081 néző volt kíváncsi a városi rivális New York Knicks elleni rangadóra, amelyen a hazaiak nagy csatában, 112-110-ra győztek.

Eredmények:
Brooklyn Nets-New York Knicks 112-110
Toronto Raptors-Memphis Grizzlies 91-98
Phoenix Suns-Golden State Warriors 104-96
Portland Trail Blazers-Detroit Pistons 110-92
Sacramento Kings-Los Angeles Lakers 92-117