Kirúgta az alkalmazottait terrorizáló klubvezetőt az NBA-csapat

2021.12.03. 19:50

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Portland Trail Blazers pénteken azonnali hatállyal menesztette Neil Olshey általános igazgatót.

A csapat, pontosabban a franchise irányítását 2012-ben átvevő Olshey (aki 2015 óta a szakmai ügyekért is felelős) ellen novemberben indult eljárás, miután a O'Melveny & Myers ügyvédi iroda által készített jelentés arra jutott, hogy a mérgező légkört alakított ki a Blazersnél, amibe a kolléganők zaklatása ugyanúgy beletartozott, mint az állandó lelki terror szinte az összes munkatárs esetében.

Az oregoni csapatnál jelenleg minden szinten komoly gondok vannak. Novemberben kilenc év után otthagyta a klubot Chris McGowen elnök-vezérigazgató, majd kirúgták Terry Stotts vezetőedzőt, akinek a helyére Chauncey Billupsot ültették. A korábbi kiváló játékos kinevezése újabb indulatokat szított, többen felrótták, hogy nála jóval tapasztaltabb pályázók is voltak az állásra, de előkerült egy több mint húsz évvel ezelőtti szexuális zaklatási ügye is, amiért egyébként soha nem állt bíróság előtt, miután három évvel a megvádolását követően bíróságon kívül megegyezett az áldozattal. Az viszont tény, hogy az ötszörös All-Star-válogatott Billups eddig csupán a Los Angeles Clippersnél dolgozott másodedzőként. Irányításával a Blazers 11 győzelemmel és 12 vereséggel áll, és még éppen bent van a rájátszás "alsó házát" jelentő play-in helyeken.

Ajánlataink