Hihetetlen: 86 millió Ft-ért kelt el a Michael Jordan első NBA-meccsére szóló belépőjegy

Horizontal BASKETBALL
Michael Jordan of the Chicago Bulls (L) eyes the basket as he is guarded by Kobe Bryant of the Los Angeles Lakers during their 01 February game in Los Angeles, CA. Jordan will appear in his 12th NBA All-Star game 08 February while Bryant will make his first All-Star appearance. The Lakers won the game 112-87. AFP PHOTO/Vince BUCCI (Photo by VINCE BUCCI / AFP)
Vágólapra másolva!
Kétszázhatvannégy ezer dollárért (86 millió forint) kelt el egy pénteki aukción az a jegy, amellyel az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legendás alakjának, Michael Jordannak 1984-es bemutatkozó alapszakasz-mérkőzésére lehetett bejutni.

Az ESPN.com beszámolója szerint az amúgy máig nagy keletnek örvendő Jordan-relikviákhoz hasonlatosan csúcsösszegért talált gazdára az újoncévének nyitómeccsére szóló belépő is.

A jegy annak idején az időközben már lerombolt Chicago Stadionba szólt, ahol 1984. október 26-án több mint 13 000 rajongó volt jelen az ifjú Michael Jordan debütálásán. Az összecsapást csapata, a Chicago Bulls a Washington Bullets ellen vívta, s nyerte meg 109-93-ra. Jordan 16 pontot dobott, hat lepattanót szerzett, hét gólpasszt adott és négy dobást blokkolt.

Michael Jordan karrierje során hatszor nyert NBA-bajnoki címet a Bullsszal, és az egyik legnagyobb sztárja volt az amerikai Dream Teamnek, amely aranyérmet szerzett az 1992-es barcelonai olimpián. Ötször volt az NBA alapszakaszának, hatszor a döntőnek a legértékesebb játékosa és 14 All Star-gálán szerepelt.