Legnagyobb sztárja parádés teljesítményével győzött a Philadelphia az NBA-ben

Brooklyn Nets vs Philadelphia 76ers : NBA Joel Embiid, Kevin Durant ,Blake Griffin,Brooklyn Nets,Cam Th Horizontal
NEW YORK, NY - DECEMBER 16 : Joel Embiid (21) of Philadelphia 76ers in action during NBA match between Philadelphia 76ers and Brooklyn Nets held at Barclays Center in Brooklyn, New York, United States on December 16, 2021. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Philadelphia elsősorban a kameruni Joel Embiid 41 pontjának és 10 lepattanójának köszönhetően nyert Bostonban az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) hétfői játéknapján.

A 76ers győzelmében egyértelműen Joel Embiid vállalta a legnagyobb szerepet, aki fantasztikusan kosarazott, a negyedik negyedben 17 pontot szerzett, az utolsó három percben három triplát is bedobott, összesen 41 ponttal zárta a mérkőzést. A kameruni center a többi kategóriában is extrát nyújtott, 10 lepattanóval, 5 assziszttal és 4 dobásblokkolással tűnt ki a mezőnyből.

Embiid csapattársai közül Seth Curry és Tobias Harris is kiemelkedett, míg a Boston legjobbja Jaylen Brown volt 30 ponttal, 5 lepattanóval és 4 assziszttal.

A kétszer is az idény legjobbjává választott Stephen Curry 30 - a zárónegyedben 15 - ponttal vezette sikerre a Golden State-et a Sacramento ellen,

amelynek hat játékosa is hiányzott a koronavírus-protokoll miatt.

A Utah 22 pontos előnyt herdált el a Charlotte ellen, ám végül megnyerte a találkozót, elsősorban a francia Rudy Gobert 23 pontjának és 21 lepattanójának köszönhetően.

A nagy visszatérők közül a térdsérülés miatt 12 mérkőzést kihagyó, memphisi Ja Morant 16 pontot szerzett az Oklahoma ellen,

míg a könyökproblémák miatt öt találkozót a kispadon töltő, olimpiai bajnok Paul George 25 pontja kevésnek bizonyult a Los Angeles Clippers számára a San Antonio ellen.

Eredmények:

Boston Celtics-Philadelphia 76ers 103-108
Chicago Bulls-Houston Rockets 133-118
Memphis Grizzlies-Oklahoma City Thunder 99-102
Utah Jazz-Charlotte Hornets 112-102
Golden State Warriors-Sacramento Kings 113-98
Los Angeles Clippers-San Antonio Spurs 92-116