Vágólapra másolva!
A profi amerikaifoci-bajnokság (NFL) vasárnapi játéknapján a Dallas Cowboys legyőzte a vendég Washington Football Team csapatát, amelynek játékosait láthatóan megviselte a vereség.

A WFT rangadót játszott Dallasban, ugyanis a Nemzeti Futballkonferencia (NFC) keleti divízióját vezető csapat otthonában léptek pályára, azaz közvetlen riválissal játszottak a rájátszásba jutás lehetőségének életben tartásáért. A meccs nem sikerült fényesen, a Cowboys simán nyert 56-14-re, és a divíziót megnyerve két fordulóval az alapszakasz vége előtt biztosította a helyét a rájátszásban (11-4). A második negyedben már 28-7 volt, és, ha még nem is dőlt el egyértelműen a meccs, abból, amit Jonathan Allen és Daron Payne művel a washingtoni kispadon, már nem volt nehéz megtippelni a meccs végét. Utóbbi megbökte előbbi halántékát, aki erre ültéből felugorva egy jobbcsapottal válaszolt.

A két játékos jól ismeri egymást, hiszen már az egyetemen is egy csapatban, az Alabama Crimsontide-ban játszottak, és nem is kerítettek túl nagy feneket a fülesnek.

"Dúlnak az érzelmek, előfordul az ilyen. Nem rakétatudomány az eset, ha látták, milyen volt a meccs" - mondta a pofont kiosztó Allen.

Payne szerint csak rossz időben és rossz helyen vesztették el a fejüket. "Vannak testévrei? Ugye, hogy szoktak bunyózni? Nincs ebben semmi" - zárta rövidre Payne is.

A Washington csapatának főedzője, Ron Rivere jelezte, egyik játékost sem fogja megbüntetni, az öltözőben rendezték a helyzetet.

A Washington a vasárnapi vereséggel két fordulóval az alapszakasz zárása előtt szinte kilátástalan helyzetbe került a rájátszást illetően: a 6-9-es mérleggel álló fővárosi csapat előbb az előttük álló, de sokkal jobb mérleggel (8-7) bíró Philadelphia Eaglest fogadja, majd a playoffról már biztosan lemaradó New York Giants vendége lesz.