Megint James Harden vezérletével győzött a bajnokesélyes Brooklyn Nets az NBA-ben

Brooklyn Nets v Atlanta Hawks GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
ATLANTA, GA - DECEMBER 10: James Harden #13 of the Brooklyn Nets reacts during the second half against the Atlanta Hawks at State Farm Arena on December 10, 2021 in Atlanta, Georgia. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Todd Kirkland/Getty Images/AFP (Photo by Todd Kirkland / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Brooklyn Nets 124-108-ra nyert a Los Angeles Clippers otthonában az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának hétfői játéknapján.

A győztes vendégcsapatban James Harden 39 ponttal és 15 gólpasszal dupla-duplát ért el. A keleti főcsoportban listavezető Brooklyn két nappal korábban a Los Angeles Lakers otthonában is nyerni tudott, Harden akkor tripla-dupláig (36 pont, 10 gólpassz, 10 lepattanó) jutott.

Csapata sorozatban negyedszer győzte le a Clipperst, a mostani idényben pedig négy mérkőzés óta veretlen idegenben.

Már nem a Phoenix Suns rendelkezik a liga legjobb mutatójával, ugyanis három nappal korábbi vereségét követően ismét kikapott, ezúttal hazai pályán egy ponttal a Memphis Grizzliestől.

A vendégek a harmadik negyed hajrájában már 18 ponttal is vezettek, azonban a negyedik felvonás elején felzárkózott a házigazda, és bár öt másodperccel a vége előtt egy triplával fordított, de a győztes kosár a Memphisé volt, amikor már csak fél másodperc volt hátra. Jamel Morant 33, Desmond Bane 32 ponttal járult hozzá a sikerhez.

Sorozatban negyedszer nyert a Utah Jazz, amelyben ezúttal nem akadt kiemelkedő egyéni teljesítmény, vagyis elsősorban csapatként remekelt a San Antonio Spurs idegenbeli 110-104-es legyőzése során.

Ugyancsak negyedszer nyert a Chicago Bulls, amelyben DeMar DeRozan 35, Zachary LaVine pedig 30 ponttal járult hozzá az Atlanta Hawks elleni 130-118-as idegenbeli sikerhez.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Houston Rockets 123-99
Atlanta Hawks-Chicago Bulls 118-130
Minnesota Timberwolves-Boston Celtics 108-103
San Antonio Spurs-Utah Jazz 104-110
Phoenix Suns-Memphis Grizzlies 113-114
Portland Trail Blazers-Dallas Mavericks 117-132
Los Angeles Clippers-Brooklyn Nets 108-124