Tom Brady ismét csodát tett, újabb elképesztő fordításhoz vezette csapatát - videó

Tampa Bay Buccaneers v New York Jets GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
EAST RUTHERFORD, NEW JERSEY - JANUARY 02: Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers throws a pass intercepted by the New York Jets in the second quarter of the game at MetLife Stadium on January 02, 2022 in East Rutherford, New Jersey. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Buccaneers idegenben 28-24-re legyőzte a New York Jets csapatát az NFL vasárnapi játéknapján.

A floridaiak a harmadik negyed közepén még 14 pontos hátrányban voltak, majd jött Tom Brady, aki ismét hátára vette csapatát. A veterán irányító még az utolsó játékrész előtt adott remek passzt Cameron Brate-nek, közelebb hozva csapatát.

Az utolsó negyedben előbb egy mezőnygóllal zárkózott az együttes, majd jött a meccs hajrája, amikor Brady egy egész pályás, 93 yardos támadást vezényelt végig. A győzelmet érő touchdown 21 másodperccel a meccs vége előtt született, amikor a legenda Cyril Graysont hozta játékba passzával, aki jól dőlt be a célterületre.

A Tampa Bay irányítója 410 passzolt yarddal és 3 TD-t érő átadással zárta az alapszakasz utolsó előtti játéknapját. Csapata pedig 12 győzelem mellett csupán négyszer kapottt ki, így készülhet a rájátszásra.

A játéknap legnagyobb szenzációját Antonio Brown, a címvédő Tampa Bay Buccaneers botrányhőse okozta azzal, hogy a New York Jets elleni összecsapás közepén megsértődött, levette a felszerelését, bedobta a nézők közé, majd a mérkőzés közben elhagyta a pályát, magát ünnepeltetve.

A Kansas City Chiefs nyolc mérkőzésből álló győzelmi sorozatát megszakító Cincinnati Bengals 2015 óta első alkalommal lesz ott a playoffban.

A Bengals újonc elkapója, Ja'marr Chase 266 yardot és 3 td-t szerzett, ezzel már 1429 yardnál jár a szezonban, ez minden idők legjobbja egy elsőéves játékostól.

A Tennessee Titans már úgy lépett pályára a Miami Dolphins ellen, hogy bejutott, sikerével viszont még az első kiemelésért is versenyben van. A New England Patriots és a Buffalo Bills is készülhet a folytatásra.

Bruce Arians, a floridaiak vezetőedzője a találkozót követően közölte, Brown többé nem tagja a csapatnak.

NFL, 16. forduló:
Baltimore Ravens-Los Angeles Rams 19-20
Buffalo Bills-Atlanta Falcons 29-15
Chicago Bears-New York Giants 29-3
Cincinnati Bengals-Kansas City Chiefs 34-31
Indianapolis Colts-Las Vegas Raiders 20-23
New England Patriots-Jacksonville Jaguars 50-10
New York Jets-Tampa Bay Buccaneers 24-28
Tennessee Titans-Miami Dolphins 34-3
Washington Football Team-Philadelphia Eagles 16-20
Los Angeles Chargers-Denver Broncos 34-13
San Francisco 49ers-Houston Texans 23-7
Dallas Cowboys-Arizona Cardinals 22-25
Seattle Seahawks-Detroit Lions 51-29
Green Bay Packers-Minnesota Vikings 37-10
New Orleans Saints-Carolina Panthers 18-10
hétfőn játsszák:
Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns