Társoldalunk:

Hosszabbításban kapott ki a bajnokesélyes Warriors az NBA-ben

2022.01.21. 08:30

Steph Curry 39 pontot dobott, de ez is kevés volt a Golden State Warriors győzelméhez, amely hosszabbítás után kapott ki hazai pályán az Indiana Pacerstől az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján.

A bajnokesélyes Golden State a nagyszünetben még 8 ponttal vezetett, ám a Pacers kiegyenlített, így hosszabbítás következett, amelyet a vendégek bírtak jobban és 4 pont különbséggel megnyerték az összecsapást.

A Warriors legnagyobb sztárja, az NBA történetének legjobb hárompontos dobója, Steph Curry ezúttal is remekelt, 39 pontjával magasan a mezőny legeredményesebb kosarasa volt, de az ő extra teljesítménye is kevésnek bizonyult a sikerhez. Az Indiana legjobbja a 27 pontig jutó Chris Duarte volt.

A ligaelső Phoenix Suns a Dallas otthonában diadalmaskodott a 28 pontos Devin Booker, valamint a 20 pontot dobó és 11 gólpasszt kiosztó Chris Paul vezérletével. A Mavericksnél Luka Doncic 28 ponttal zárt, de ez sem volt elég, hogy folytatódjon a csapat négy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

A játéknap harmadik találkozóján a New Orleans verte a házigazda New Yorkot, amely egymás után harmadik összecsapását veszítette el.

Eredmények:
Golden State Warriors-Indiana Pacers 117-121 - hosszabbítás után
Dallas Mavericks-Phoenix Suns 101-109
New York Knicks-New Orleans Pelicans 91-102