Társoldalunk:

Vérrel és botránnyal ért véget az NFL-idény Tom Brady számára

2022.01.24. 07:51

A címvédő Tampa Bay Buccaneers 30-27-re kikapott hazai pályán a Los Angeles Ramstől, a Nemzeti Főcsoport (NFC) elődöntőjében. A Tampa legendás irányítója, Tom Brady nehezen viselte a vereséget.

A Matthew Stafford által vezérelt Rams a harmadik negyed elején már 27-3-ra is vezetett, de Brady és a Bucs ekkor magasabb fokozatba kapcsolt, és nem sok kellett, hogy visszakapaszkodjanak és megfordítsák a meccset. 

Nem touchdown, de tulajdonképpen itt dőlt el a mérkőzés:

A Rams védelme a mérkőzés nagy részében kiválóan működött, összesen háromszor vitték földre Bradyt, aki ezen felül is rengeteg ütést és ütközést volt kénytelen elszenvedni, az egyik ilyen után még a szája is felrepedt. 

A 44 éves irányítónak 22 szezont kellett eltöltenie ahhoz a ligában, hogy megkapja első sárga zászlóját, ami sportszerűtlenségért járt: az egyik játékvezetővel beszélt olyan hangnemben, amiért az bedobta a zászlót. 

A Kansas City Chief hatalmas mérkőzésen, hosszabbítás után győzte le hazai pályán 42-36-ra a Buffalo Billst az Amerikai Főcsoport (AFC) elődöntőjében. A Chiefs irányítója, Patrick Mahomes ezúttal is ellenállhatatlan volt: 378 yardot passzolt, kiosztott négy touchdown-átadást, futott a labdával 69 yardot, és egyetlen egy alkalommal sem adta el a játékszert.

Az utolsó TD:

A rájátszásban pedig továbbra is csak olyan csapattól kapott ki, amelynek az irányítóját úgy hívják, hogy Tom Brady: ellene 0-2, mindenki más ellen 8-0 a mérlege. 

Eredmények:
NFC elődöntő:
Tampa Bay Buccaneers-Los Angeles Rams 27-30
a főcsoport döntőjében a Rams ellenfele a San Francisco 49ers lesz.

AFC elődöntő:
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 42-36 (h.u.)
a főcsoportdöntőben a Chiefs ellenfele a Cincinnati Bengals lesz.