Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legnagyobb amerikaifutball-játékosa, a hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady kedden hivatalosan is bejelentette visszavonulását.

Igaznak bizonyultak a hírek miszerint a liga történetének egyetlen hétszeres bajnoka, Tom Brady a kiesés óta szoktatta magát a visszavonulás gondolatához, és a döntésben az egészsége, valamint a családja is fontos tényezőt jelentett, mivel szeretne több időt tölteni a szeretteivel. Döntését a hivatalos közösségi oldalán tudatta rajongóival.

Tom Brady döntött a jövőjéről Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mike Ehrmann

"Mindig is hittem, hogy ha nincs meg a százszázalékos elkötelezettség, akkor nem lehet sikeresnek lenni. A pályán vagy az életben nincs rövid út a sikerhez, márpedig a siker az, amit annyira szeretek a mi játékunkban.

Nehéz ezt leírnom, de íme: Többé nem fogok profi szinten versenyezni. Imádtam az NFL-es karrieremet, de most eljött az ideje, hogy időmet és energiámat más dolgokra fordítsam" - áll Brady bejegyzésében.

Tom Brady az NFL történetének legeredményesebb játékosaként búcsúzik, és övé a legtöbb touchdownpassz (624), a legtöbb győzelem (243 az alapszakaszban, 35 a rájátszásban), valamint a legtöbb passzolt yard (84 250). Tíz Super Bowlon szerepelt, hetet megnyert, és ötször őt választottak a nagydöntő legjobbjának, ami egytől egyig rekordnak számít.

Brady január 23-án játszotta utolsó mérkőzését, amikor a Tampa Bay Buccaneers a rájátszás második körében, a főcsoport-elődöntőben búcsúzott a Los Angeles Ramsszel szemben.