Vágólapra másolva!
A Brooklyntól a Philadelphiához szerződött James Harden, aki 2018-ban az év legjobbja lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban.

A 32 éves olimpiai és világbajnok alig 90 perccel az átigazolási időszak vége előtt váltott klubot, miután a Netsben az idény során 44 mérkőzésen átlagosan 22,5 pontot dobott.

James Harden a Philadelphia 76ers csapatához igazolt Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Thearon W. Henderson

Az ügylet részeként a 76ers többek között Ben Simmonst, Seth Curryt és Andre Drummondot adja át a Brooklynnak, amelyre alaposan rájár a rúd: sztárjai közül a most eligazolt Harden térdproblémák miatt nyolc napja nem játszott, Kevin Durant ugyancsak térdsérülés miatt csak március közepén térhet vissza, míg Kyrie Irving oltatlansága miatt csak az idegenbeli meccseken szerepelhet.

A 196 centis Harden korábban az Oklahoma City Thundert és a Houston Rocketset erősítette, mielőtt tavaly New Yorkba költözött. Tíz All Star-gálán szerepelt, és háromszor volt az idény legtöbb pontot dobó kosarasa.