A tavalyi szezon után idén is a Green Bay Packers irányítója lett az NFL legjobb játékosa

NFC Divisional Playoffs - San Francisco 49ers v Green Bay Packers GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
A 38 éves veterán klasszis a 2011-es, a 2014-es és a 2020-as idény után negyedszer érdemelte ki az elismerést
Vágólapra másolva!
Akárcsak az előző idényben, ezúttal is Aaron Rodgerst, a Green Bay Packers irányítóját választották a profi amerikaifutball-liga (NFL) legértékesebb játékosának (MVP).

A 38 éves veterán klasszis a 2011-es, a 2014-es és a 2020-as idény után negyedszer érdemelte ki az elismerést,

Jim Brown, Joe Montana, Brett Favre és Peyton Manning után pedig az ötödik az NFL történetében, aki meg tudta védeni címét.

A rangsorban már csak Manning előzi meg öt sikerrel. Rogders az 50 lehetséges szavazatból 39-et zsebelt be, a múlt héten visszavonult, hétszeres bajnok Tom Brady (Tampa Bay Buccaneers) tizet, míg a vasárnapi Super Bowlban a Los Angeles Ramsszel érdekelt elkapó, Cooper Kupp egyet.

A 38 éves veterán klasszis a 2011-es, a 2014-es és a 2020-as idény után negyedszer érdemelte ki az elismerést Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Patrick Mcdermott

Utóbbit az Év támadójának választották, ő vezette a ligát az elkapások számában és az azzal termelt yardokban, valamint a levegőben szerzett touchdownok tekintetében.

A legjobb védő T.J. Watt, a Pittsburgh Steelers passzsiettetője lett,

aki beállította liga rekordját a sackek - az irányító földre vitele, amikor nála a labda - tekintetében.

Az év támadó újonca Ja'Marr Chase lett Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Matthew Stockman

Az év támadó újonca Ja'Marr Chase lett, aki a vasárnapi nagydöntőben szintén érdekelt. A Cincinnati Bengals elkapója szinte minden elsőéves rekordot átírt a posztján, míg a védőknél a Dallas Cowboys linebackere, Micah Parsons diadalmaskodott.

Ő volt az egyetlen a díjazottak közül, aki mind az 50 szavazatot megkapta.

Az év visszatérője Joe Burrow lett, aki az előző idényben egy borzalmas térdsérülés szenvedett, most viszont a nagydöntőre készül a Cincinnati Bengalsszal, míg a legjobb edzőnek a Tennessee Titanst irányító Mike Vrabelt választották.