Társoldalunk:

Eltört az ujja az NBA egyik legnagyobb sztárjának

2022.02.21. 15:21

Eltört a jobb hüvelykujja, ezért hat-nyolc hétig nem léphet pályára Chris Paul, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) élen álló Phoenix Suns játékosa.

Az arizonai együttes kezdőirányítója múlt szerdán, a Houston Rockets elleni találkozón sérült meg, emiatt az alapszakasz hátralévő részét vélhetőleg ki kell hagynia. Az alapszakasz hét hét múlva, április 10-én zárul, a rájátszás pedig hat nappal később kezdődik.

Chris Paul megsérült, könnyen lehet, hogy csak a rájátszásra térhet visszaForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Christian Petersen

A 36 éves, kétszeres olimpiai bajnok sztárjátékos kiesése komoly érvágás a Sunsnak, Paul ugyanis mérkőzésenként átlagban 14,9 ponttal és 10,7 gólpasszal segítette az együttest a szezonban, s óriási szerepe van abban, hogy csapata 48 győzelemmel és tíz vereséggel toronymagasan vezeti a ligát.

A legutóbb nagydöntős phoenixi gárda ugyanakkor Paul nélkül is megőrizheti első helyét a Nyugati főcsoportban, melynek élén hét meccs az előnye a második helyezett Golden State Warriorsszal (42/17) szemben.