Videón, ahogy a UFC legnagyobb sztárja lefejelt egy rendőrautót

UFC 239 Jones v  Santos GettyImageRank3 SPORT MARTIAL ARTS
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 06: Jon Jones of the United States looks on prior to his UFC Light Heavyweight Title bout against Thiago Santos of Brazil at T-Mobile Arena on July 06, 2019 in Las Vegas, Nevada. Jones defeated Santos by decision. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A vezető ketrecharcos szervezet, a UFC (Ultimate Fighting Championship) talán legnagyobb sztárja Jon Jones, de egyben a legtöbb botrány is körülötte van. A tavaly szeptemberi letartóztatásáról megjelent felvétel alapján segítségre lenne szüksége.

A UFC félnehézsúlyú bajnoka évek óta áll a szervezet súlycsoportoktól független rangsorának az élén. 2011 óta őrzi a bajnoki övet, amit kétszer is megszerzett, másodszor a 2017-es doppingvétség miatti eltiltása után, és összesen 11 alkalommal védte meg a címét, ami a legtöbb a súlycsoport történetében.

Szóval Jones nagy bajnok, de számos alkalommal került már összetűzésbe a törvénnye, hol ittas vezetésért, hol cserbenhagyásért, vagy éppen illegális fegyverviselésért. 2021. szeptember 24-én családon belüli erőszak vádjával tartóztatták le, ráadásul a UFC Las Vegas-i gálájáról vitték el, ahol beiktatták a szervezet hírességeinek csarnokába. Akkor csak annyit lehetett tudni, hogy Jones részben ellenállt, és kárt tett az egyik rendőrautóban. Most nyilvánosságra került az egyik intézkedő rendőr testkamerájának felvétele, amin látszik, hogy a bunyós ugyan nagyon rosszul viselte, hogy őrizetbe vették (ami nem is csoda, hiszen a részben neki szervezett gáláról vitték el), de nem próbált meg nekimenni a rendőröknek. Dühét és frusztrációját inkább az egyik autón vezette le, teljes erőből lefejelve a motorháztetőjét.

A Totaldemage.hu oldal cikke szerint Jones végül enyhe büntetést kapott: 750 dollárt kellett kifizetnie más tulajdonának megrongálásáért (úgy néz ki, ennyibe került a horpadás kijavítása és a fényezés), további 25-250 dollár közötti bírságot kapott, és dühkezelési tanfolyamra is el kellett mennie.