Lebron James még a ziccerben is inkább passzol, újabb meglepő Lakers-vereség - videó

Los Angeles Lakers v Houston Rockets GettyImageRank3 Color Image nba Square Vertical SPORT BASKETBALL, Lebron James
HOUSTON, TEXAS - MARCH 09: LeBron James #6 of the Los Angeles Lakers hold his head after he was hit going to the basket against the Houston Rockets during the fourth quarter at Toyota Center on March 09, 2022 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Bob Levey/Getty Images/AFP (Photo by Bob Levey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A nyugati konferenciát és a ligát is vezető Phoenix Suns jutott elsőként az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásába, miután a szerdai játéknapon 111-90-re győzött a keleti éllovas Miami Heat vendégeként.

Az előző idényben nagydöntős Sunsban a négy meccset Covid-protokoll miatt kihagyó Devin Booker 23, Mikal Bridges pedig 21 ponttal vette ki a részét a sikerből.

A Los Angeles Lakers közben hosszabbításban szenvedett meglepő vereséget a nyugati sereghajtó Houston Rockets otthonában. Az elmúlt 19 mérkőzésükből csak kettőt megnyerő texasiaknál az újonc Jalen Green sorozatban 13 pontot dobott a rendes játékidő végén és a ráadás elején, s végül 32 ponttal zárt. A kaliforniai gárda ászai közül Russell Westbrook 30, LeBron James pedig 23 pontig jutott.

Jól mutatja a Lakers formáját, hogy

Lebron James inkább ziccerből is kipasszolta a labdát, és ahogy az lenni is szokott ilyenkor, Carmelo Anthony el is hibázta, miközben a sztárcsapat egyre nehezebb helyzetbe kerül a playoffba kerülést illetően.

Az előző szezon legjobbjává választott szerb

Nikola Jokic 38 ponttal és 18 lepattanóval vezette sikerre a Denvert Sacramentóban, míg a címvédő Milwaukee főként a görög Jannisz Antetokunmpo 43 pontjának köszönheti győzelmét az Atlanta ellen. A Bucks már hat meccs óta veretlen.

A játéknap legeredményesebbje a bostoni

Jayson Tatum lett, aki 44 pontot szórt Charlotte-ban.

A Chicago sorozatban 11-edszer verte meg a Detroitot, a minnesotai Malik Beasley klubrekordot döntött 11 hárompontossal az Oklahoma City ellen, a Dallas pedig nagyrészt azért kapott ki a vendég New Yorktól, mert az első 19 triplakísérletéből egy sem ért célba.

Eredmények:
Miami Heat-Phoenix Suns 90-111
Charlotte Hornets-Boston Celtics 101-115
Detroit Pistons-Chicago Bulls 108-114
Houston Rockets-Los Angeles Lakers 139-130 - hosszabbítás után
Milwaukee Bucks-Atlanta Hawks 124-115
Minnesota Timberwolves-Oklahoma City Thunder 132-102
New Orleans Pelicans-Orlando Magic 102-108
Dallas Mavericks-New York Knicks 77-107
San Antonio Spurs-Toronto Raptors 104-119
Sacramento Kings-Denver Nuggets 100-106
Utah Jazz-Portland Trail Blazers 123-85
Los Angeles Clippers-Washington Wizards 115-109