Társoldalunk:

Látványos csatában nyerte meg karrierje első Bellator-főmeccsét a magyar MMA-sztár - videó

2022.03.13. 09:06

Borics Ádám egyhangú pontozással legyőzte a dán Mads Burnellt a kevert harcművészet (MMA) St. Louisban rendezett Bellator 276 gálájának szombat esti főmérkőzésén.

A Bellator honlapja szerint két pontozó 49-46, egy pedig 50-45 arányban látta jobbnak a magyar pehelysúlyú versenyzőt, aki így 18-1-re alakította mérlegét a kevert harcművészetekben, egyúttal 7 mérkőzésre nyújtva győzelmi sorozatát. Láthattuk a Borics-féle klasszikus repülő térdrúgást is:

De a magyar bunyósnak az évek során ennél az egy technikánál már sokkal bővebb a repertoárja, amit Burnell is megtapasztalt a mérkőzés során.

Azért a nagy pofonosztásban mindkettőjüknek volt kedve viccelődni, és a feszültség ellenére kimondottan sportszerű volt a mérkőzés: 

Az összecsapás után 16-4-es mérleggel álló dán Burnell kimondottan jó név a "szakmában": három meccset bunyózott a legnagyob MMA-szervezetnél, a UFC-ben, a Bellatorhoz pedig a Cage Warriors pehelysúlyú bajnokaként igazolt át, és 2018 májusa óta nem szenvedett vereséget, hét meccset nyert azóta zsinórban. 

ennek köszönhetően legközelebb már biztosan címmérkőzésen szerepelhet. Az ellenfele az AJ McKee-Patricio Freire párharc győztese lesz majd.