Társoldalunk:

Felesége ölette meg az NBA-sztárt, életfogytiglant kapott a gyilkos

2022.03.22. 08:51

Egy memphisi esküdtszék hétfőn előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölésben bűnösnek találta azt a tennessee-i férfit, akit a korábbi NBA-sztár, Lorenzen Wright meggyilolásával vádoltak.

A 211 centi magas center 2009-ben, az NBA-ben töltött 13 szezon után vonult vissza, majd egy évvel később, 2010 júliusában Memphis közelében egy mocsaras területen találták meg a szinte szitává lőtt holttestét. A hatgyerekes családapát akkor már napok óta eltűnt személyként kereste a rendőrség.

A gyilkosság elkövetésével gyanúsított Billy Ray Turnert még 2017-ben vették őrizetbe, de akkor még "csak" azért kapott 16 év börtönt, mert megtalálták nála egy gyilkossággal összefüggésbe hozható fegyvert (és egy másikat is).

A tárgyaláson megrázó körülmények derültek ki. Ezek közül is a legborzalmasabb az, hogy minden bizonnyal a karrierje során a Los Angeles Clippersben, az Atlanta Hawksban, a Memphis Grizzliesben, a Sacramento Kingsben és a Cleveland Cavaliersben is megforduló center meggyilkolását korábbi felesége, Sherra Wright tervelte ki és "rendelte meg". A gyilkosságra ő bérelte fel Turnert és annak unokatestvérét, Jimmie Martint.

Sherra Wrightot és Turnert csak 2017-ben sikerült összekötniük a nyomozóknak, ezt követően az ex-feleség 30 év börtönt kapott gyilkosságra való felbujtásért. A tájépítész Turner és Sherra Wright egy templomi közösségből ismerte egymást, és a gyanú szerint szerelmi viszony volt köztük.

A vád első számú tanúja végül a korábban a barátnője megölésével vádolt Jimmie Martin lett, aki eskü alatt vallotta, hogy a kosaras korábbi felesége bérelte fel őket, majd együtt tervelték ki a gyilkosságot, majd Atlantába mentek, ahol bejutottak Lorenzen Wright lakásába, ott azonban valaki mást találtak, így elnapolták a gyilkosságot. Amire nem sokkal később Memphisben került sor, miután Sherra Wright a város egy elhagyatott területére csalta, ahol végül Turner lelőtte. Martin nem vett részt az emberölésben, és később ő árulta el az FBI-nak, hol dobta a fegyvert a Mississippibe Turner, amit 2012-ben meg is találtak. Martin az együttműködésért cserébe nem került vád alá az ügyben.