Megint kikapott az NHL legrosszabb formában lévő csapata

Arizona Coyotes v Winnipeg Jets GettyImageRank2 Color Image national hockey league Horizontal SPORT ICE HOCKEY
Az Arizona Coyotes zsinórban hatodszor kapott ki
Vágólapra másolva!
Az Arizona Coyotes 6-1-re kikapott az Edmonton Oilers otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

A hazaiakat ötször sújtották kiállítással a játékvezetők, ebből négyszer Evander Kane-t ültették a büntetőpadra. Az NHL kanadai táblázatát vezető Connor McDavid egy góllal, a góllövőlista élén álló német Leon Draisaitl egy találattal és egy gólpasszal, a finn Mikko Koskinen 31 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A nyugati főcsoport utolsó helyén álló vendégek egymást követő hatodik meccsüket veszítették el, ezzel jelenleg az övék a leghosszabb vereségsorozat a ligában.

Az Arizona Coyotes zsinórban hatodszor kapott ki Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jason Halstead

Koskinenhez hasonlóan remekül teljesített honfitársa, a St. Louis Blues kapuját védő Ville Husso is, aki 35 lövést védett a Vancouver Canucks ellen 4-1-re megnyert találkozón. A Seattle Kraken hálóját védő Chris Driedger 36 védéssel járult hozzá a Los Angeles Kings elleni idegenbeli győzelemhez.

A Chicago Blackhawks a második negyed elején már 4-0-ra vezetett a Buffalo Sabres ellen, ám a vendégek végül 6-5-re győztek.

A Buffalo ezt megelőzően legutóbb 2007 januárjában tudott győzni Chicagóban.

A játéknapot beárnyékolta az Ottawa Senators közleménye, miszerint betegség következtében 62 éves korában elhunyt a klubtulajdonos Eugene Melnyk.

Halála okát nem hozták nyilvánosságra, így azt sem lehet tudni, hogy összefüggésben van-e a 2015-ben elvégzett májátültetésével. A torontói származású, ukrán szülők gyermekeként született Melnyk 2003-ban 92 millió dollárért vásárolta meg a Senatorst. Becsült vagyona több mint 1,2 milliárd dollár volt.

Eredmények:
Washington Capitals-Carolina Hurricanes 1-6
St. Louis Blues-Vancouver Canucks 4-1
Chicago Blackhawks-Buffalo Sabres 5-6
Edmonton Oilers-Arizona Coyotes 6-1
Los Angeles Kings-Seattle Kraken 1-6