Ötven bankban tartotta a pénzét az NBA egyik legnagyobb sztárja

Utah Jazz v Milwaukee Bucks GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
MILWAUKEE, WISCONSIN - OCTOBER 31: Thanasis Antetokounmpo #43 of the Milwaukee Bucks attempts to get the fans loud as he walks toward the bench during the second half of a game against the Utah Jazz at Fiserv Forum on October 31, 2021 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. John Fisher/Getty Images/AFP (Photo by John Fisher / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszer az NBA-alapszakasz legjobb játékosának választott kosara, Jannisz Antetekounmpo rendhagyó módját választotta óriási fizetése biztonságba helyezésére.

A címvédő Milwaukee Bucks csapatának sztárja, a 211 centi magas, 110 kilós Görög Szörny karrierje kezdetén nem éppen a pénzügyi tudatosság minta példája volt. Az Athénban, nigériai bevándorló családban született, nagy szegénységben felnőtt Anteteounmpo számára nehezen kezelhető szituáció volt, amikor az NBA-be megérkezve rövid időn belül a legjobban fizetett sztárok egyike lett.

Hogy biztonságban tudja a keresetét 50 különböző bankban helyezte el a pénzét, mindenhol csak annyit, amit még az amerikai betétbiztosítási alap megtérített volna egy esetleges bankcsőd után. Ez egészen addig tartott, amíg a Bucks egyik résztulajdonosa, Marc Lasry meg nem tudta, hogy a csapat sztárja, hogy "bankol".

Jannisz Antetokounmpo az NBA egyik legjobban kereső sztárja Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Tim Nwachukwu

A befektetési bankár a Bloomberg által tartott konferencián beszélt játékosa rendhagyó megoldásáról, és elmondta, hogy ő maga sok sportolójával szokott beszélgetni arról, hogy mit csináljanak a hirtelen rájuk szakadt gazdagsággal.

"Sok időt töltök velük, hogy elmondjam nekik, miért fontos befektetni. Jannisznak is elmondtam, hogy hiába van ötven különböző bankban a pénze, mert elég, ha a JP Morgan bedől, és megy utána a több is" - mondta a klubvezető, aki azt ajánlotta csapat sztárjának, hogy állampapírba fektesse a pénzét.

Nem kevés pénzről beszélünk egyébként, hiszen a görög sztár 2021-ben aláírt öt évre szóló szerződése mint egy 228 millió dollárt fial neki.