Meglepetéssel indult az NBA rájátszása, otthon kapott ki a Memphis

Minnesota Timberwolves v Memphis Grizzlies - Game One GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
MEMPHIS, TENNESSEE - APRIL 16: Ja Morant #12 of the Memphis Grizzlies goes to the basket against Jaden McDaniels #3 of the Minnesota Timberwolves during the second half of Game One of the Western Conference First Round at FedExForum on April 16, 2022 in Memphis, Tennessee. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that , by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Justin Ford/Getty Images/AFP (Photo by Justin Ford / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint szombaton este négy mérkőzéssel megkezdődött az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, azaz az NBA rájátszása. A Minnesota Timberwolves remeklésének köszönhetően mindjárt született is egy meglepetés.

A Wolves a play-inben megnyert mérkőzéssel biztosította be a 7. helyet, és az alapszakaszt a liga második legjobb mérlegével záró csapata, a Memphis Grizzlies várt rá, természetesen idegenben. Ez azonban nem zavarta meg a vendégeket, akik a másodéves Anthony Edwards nagyszerű játékával a vártnál sokkal simábban győztek 130-117-re. A másodéves Edwards karrierje első playoff-meccsén 36 pontot szerzett és kiosztott 6 gólpasszt.

Keleten az egyik legkiélezettebb párharcnak a Philadelphia 76ers és a Toronto Raptors csatája ígérkezik (a másik a Boston Celtics-Brooklyn Nets párharc lesz), melynek első ütközetét a Sixers nyerte. A meccs hőse azonban nem a hazaiak MVP-jelöltje, Joel Embiid, vagy éppen James Harden volt, hanem Tyrese Maxey, aki rájátszásbeli karriercsúcsot jelentő 38 pontot szórt, úgyhogy remekelt a mezőnyből: 21 dobásából 14 betalált.

Egy másik MVP-jelöltet, a címvédő Nikola Jokicot (25 pont, 10 lepattanó) felvonultató Denvert legyőző Golden State-ben sem az volt a főszereplő, aki a legtöbben várták. A március 16. óta első meccsét játszó Steph Curry tőle szerénynek számító 16 ponttal zárt, az öt triplát elsüllyesztő Jordan Poole viszont meg sem állt 30-ig.

A Dallas becsülettel tartotta magát hazai pályán, de legjobbja, Luka Doncic nélkül csak egy szoros vereségre futotta a texasiaknak a Utah Jazz ellen.

Eredmények, rájátszás, első kör, első mérkőzések:
Dallas Mavericks–Utah Jazz 93–99
Memphis Grizzles–Minnesota Timberwolves 117–130
Philadephia 76ers–Toronto Raptors 131–111
Golden State Warriors–Denver Nuggets 123–107