Az utolsó dobás döntött az NBA rájátszás eddigi legszorosabb meccsén - videó

Brooklyn Nets v Boston Celtics - Game One GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL Jayson Tatum
BOSTON, MASSACHUSETTS - APRIL 17: Jayson Tatum #0 of the Boston Celtics takes a shot oaver Andre Drummond #0 of the Brooklyn Nets during the third quarter of Round 1 Game 1 of the 2022 NBA Eastern Conference Playoffs at TD Garden on April 17, 2022 in Boston, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP (Photo by Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Boston Celtics drámai végjáték után, az utolsó pillanatban értékesített ziccerrel legyőzte a vendég Brooklyn Netset az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) főcsoport-negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A végig szoros bostoni meccsen a brooklyniak egy ponttal vezettek a hajrában, utolsó támadásukat azonban nem tudták kosárral zárni.

Kevin Durant elhibázott dobása után a Celticsé lett a lepattanó, majd a maradék 15 másodpercben a hazai csapat egy egészen nagyszerű támadást vezetett, melynek végén Jayson Tatum ziccerbe került és nem hibázott.

A nap másik három találkozóján szintén hazai sikerek születtek, a címvédő Milwaukee Bucks a Chicago Bullst, az alapszakaszgyőztes Phoenix Suns a New Orleans Pelicanst, a Miami Heat pedig az Atlanta Hawksot verte és került előnybe.

Kosárlabda, NBA, főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
Miami Heat-Atlanta Hawks 115-91
Boston Celtics-Brooklyn Nets 115-114
Milwaukee Bucks-Chicago Bulls 93-86
Nyugati főcsoport:
Phoenix Suns-New Orleans Pelicans 110-99
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.