Legnagyobb sztárja vezérletével harcolta ki az újabb győzelmet a Philadelphia az NBA-ben

Philadelphia 76ers v Toronto Raptors - Game Three GettyImageRank1 Color Image nba bestof topix Horizontal SPORT BASKETBALL
TORONTO, ON - APRIL 20: Joel Embiid #21 of the Philadelphia 76ers waves after defeating the Toronto Raptors in Game Three of the Eastern Conference First Round at Scotiabank Arena on April 20, 2022 in Toronto, Canada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Cole Burston/Getty Images/AFP (Photo by Cole Burston / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Philadelphia 76ers hosszabbítás után nyert a Toronto Raptors otthonában az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) főcsoport-negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, és így már 3-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

A kanadai csapat az első két csatát elveszítette, ezért most fontos lett volna nyernie. Jól is kezdett a Toronto, ám a rivális a második félidőben már kiválóan összpontosított, végül pedig a ráadásban eldöntötte a mérkőzést.

A győztes csapatból Joel Embiid emelkedett ki, a 76ers legnagyobb sztárja 33 ponttal, 13 lepattanóval és 2 assziszttal járult hozzá a Philadelphia újabb győzelméhez.

A Boston Celtics - amely volt már 17 pontos hátrányban is - remekül hajrázva verte a vendég Brooklyn Nets együttesét, és 2-0-ra vezet. Hiába játszott a Netsben Kevin Durant, Kyrie Irving és Andre Drummond is, egyre nagyobb bajba kerül Steve Nash csapata.

A Chicago Bulls a 41 pontos DeMar DeRozan vezérletével nyert a címvédő Milwaukee Bucks vendégeként, így két találkozó után 1-1-re áll ez a párharc. A hazaiaknál Jannisz Antetokunmpo 33 ponttal, 18 lepattanóval és 9 gólpasszal zárt.

A görög játékos pályafutását tekintve már 1715 pontnál jár a rájátszásokban, amivel megdöntötte a legendás Kareem Abdul-Jabbar klubrekordját (1692).

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:
Keleti főcsoport:
Milwaukee Bucks-Chicago Bulls 110-114
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1

Boston Celtics-Brooklyn Nets 114-107
A párharc állása: 2-0 a Boston javára.

Toronto Raptors-Philadelphia 76ers 101-104 - hosszabbítás után
A párharc állása: 3-0 a Philadelphia javára.