Társoldalunk:

A földön ülve adott gólpasszt a Dallas Mavericks szlovén sztárja - videó

2022.05.07. 09:24

A Dallas Mavericks és a Philadelphia 76ers is 2-1-re szépített főcsoport-elődöntőjében az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában. Mindkét gárda első hazai meccsét játszotta párharcában.

A Dallas gyakorlatilag végig vezetett az alapszakaszgyőztes Phoenix Suns ellen, volt olyan pillanat, amikor már 18 ponttal is, a vége pedig kilencpontos siker lett. A találkozó legeredményesebb játékosa a dallasi Jalen Brunson volt 28 ponttal, de a házigazdák szlovén sztárja, Luka Doncic is 26 pontig jutott, emellett 13 lepattanó és kilenc assziszt is a neve mellé került.

A Miami Heat ellen küzdő Philadelphiába visszatért Joel Embiid, aki az első két mérkőzést arcsérülése és könnyebb agyrázkódása miatt kihagyni kényszerült. A védőmaszkban játszó kameruni kosaras támadásban 18 ponttal és 11 lepattanóval vette ki a részét a magabiztos sikerből, míg védekezésben megfékezte a Miami centerét, Bam Adebayót, aki az első két meccsen DeAndre Jordan őrizetében 90, míg ezúttal csak 22 százalékkal dobott mezőnyből.

Eredmények:
Rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Nyugati főcsoport:
Dallas Mavericks-Phoenix Suns 103-94
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1, a Phoenix javára.

Keleti főcsoport:
-----------------
Philadelphia 76ers-Miami Heat 99-79
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1, a Miami javára.