Társoldalunk:

Thompson és Curry vezérletével főcsoportdöntős a Warriors az NBA-ben

2022.05.14. 08:42

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában a Golden State Warriors 110-96 arányban legyőzte a Memphis Grizzlies csapatát és bejutott a Nyugati Főcsoport döntőjébe.

Szorosan alakult a két csapat mérkőzése, az összecsapás az utolsó negyedben dőlt el, amikor a Golden State egyértelműen ellenfele fölé nőtt. A hazai együttesben Klay Thompson és Stephen Curry nyújtott extrát, előbbi 30, míg utóbbi 29 ponttal járult hozzá a győzelemhez és a továbbjutáshoz. A Warriors hat meccsen jutott be a nyugati döntőbe, ahol a Phoenix Suns-Dallas Mavericks párharc győztesével találkozik majd.

A Boston Celtics abban a tudatban lépett pályára a címvédő Milwaukee Bucks otthonában, hogy egy vereséggel véget ér a szezonja. Jayson Tatum vezérletével a vendégcsapat nagyszerű győzelmet aratott és kiharcolta a mindent eldöntő, hetedik mérkőzést. A Celtics ásza 46 pontot dobott, emellett 9 lepattanót szedett össze és 4 asszisztot is kiosztott.

A túloldalon Giannis Antetokounmpo volt a vezér, aki 44 ponttal, 20 lepattanóval és 6 gólpasszal emelkedett ki a mezőnyből, de egymaga nem tudott csodát tenni, így a Bucksnak Bostonban kell majd kiharcolnia a főcsoportdöntőbe kerülést.

Eredmények:
rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Nyugati főcsoport:
Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 110-96
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-2, a Golden State javára.

Keleti főcsoport:
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 95-108
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.