Thompson és Curry vezérletével főcsoportdöntős a Warriors az NBA-ben

Memphis Grizzlies v Golden State Warriors - Game Six GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - MAY 13: Klay Thompson #11 of the Golden State Warriors celebrates his three-point shot against the Memphis Grizzlies in the fourth quarter in Game Six of the 2022 NBA Playoffs Western Conference Semifinals at Chase Center on May 13, 2022 in San Francisco, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP (Photo by EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában a Golden State Warriors 110-96 arányban legyőzte a Memphis Grizzlies csapatát és bejutott a Nyugati Főcsoport döntőjébe.

Szorosan alakult a két csapat mérkőzése, az összecsapás az utolsó negyedben dőlt el, amikor a Golden State egyértelműen ellenfele fölé nőtt.

A hazai együttesben Klay Thompson és Stephen Curry nyújtott extrát, előbbi 30, míg utóbbi 29 ponttal járult hozzá a győzelemhez és a továbbjutáshoz.

A Warriors hat meccsen jutott be a nyugati döntőbe, ahol a Phoenix Suns-Dallas Mavericks párharc győztesével találkozik majd.

A Boston Celtics abban a tudatban lépett pályára a címvédő Milwaukee Bucks otthonában, hogy egy vereséggel véget ér a szezonja. Jayson Tatum vezérletével a vendégcsapat nagyszerű győzelmet aratott és kiharcolta a mindent eldöntő, hetedik mérkőzést.

A Celtics ásza 46 pontot dobott, emellett 9 lepattanót szedett össze és 4 asszisztot is kiosztott.

A túloldalon Giannis Antetokounmpo volt a vezér, aki 44 ponttal, 20 lepattanóval és 6 gólpasszal emelkedett ki a mezőnyből, de egymaga nem tudott csodát tenni, így a Bucksnak Bostonban kell majd kiharcolnia a főcsoportdöntőbe kerülést.

Eredmények:
rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Nyugati főcsoport:
Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 110-96
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-2, a Golden State javára.

Keleti főcsoport:
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 95-108
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.