Hatalmas küzdelemben harcolta ki a továbbjutást a címvédő Tampa Bay az NHL-ben

Tampa Bay Lightining v Toronto Maple Leafs - Game Seven GettyImageRank2 Color Image national hockey league nhl hockey Horizontal SPORT ICE HOCKEY
TORONTO, ON - MAY 14: The Tampa Bay Lightning celebrate victory against the Toronto Maple Leafs after Game Seven of the First Round of the 2022 Stanley Cup Play-offs at Scotiabank Arena on May 14, 2022 in Toronto, Ontario, Canada. The Lightning defeated the Maple Leafs 2-1. Claus Andersen/Getty Images/AFP (Photo by Claus Andersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning 2-1-re győzött a Toronto Maple Leafs otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának szombati játéknapján, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott a főcsoport-negyeddöntőből.

Az előző két szezonban Stanley Kupa-győztes vendégek mindkét gólját Nick Paul ütötte, az orosz kapus, Andrej Vaszilevszkij pedig harminc védéssel járult hozzá a sikerhez. A Toronto legutóbb 2004-ben jutott tovább a rájátszás első fordulójából, és rossz sorozatát ezúttal sem tudta megtörni. A Tampa Bay következő ellenfele a Florida Panthers lesz.

A Carolina Hurricanes is a hetedik mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást a Boston Bruins ellen, amelyet szombaton házigazdaként 3-2-re győzött le. Maxwell Domi két góllal és egy gólpasszal vette ki részét a sikerből. A márciusban szerződtetett 27 éves játékosnak pályafutása során ez volt az első és a második gólja a rájátszásban.

Az Edmonton Oilers 2-0-ra nyert a Los Angeles Kings ellen a hetedik meccsen. Az egyik hazai gólt Connor McDavid ütötte, a másikat pedig előkészítette.

A 40 éves kapus, Mike Smith 29 lövést védett, ez karrierje során már a 44. NHL-mérkőzése volt kapott gól nélkül.

A Kings 2014-ben megnyerte a Stanley Kupát, azóta viszont egyetlen párharcot sem nyert meg a rájátszásban.

Eredmények:
Rájátszás, főcsoport-negyeddöntők:
Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 3-2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-3, a Carolina javára.
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 1-2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-3, a Tampa Bay javára.

Nyugati főcsoport:
Edmonton Oilers-Los Angeles Kings 2-0
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-3, az Edomnton javára.