Társoldalunk:

Őrült meccsel kezdődött a kanadai párbaj az NHL rájátszásában

2022.05.19. 09:39

A Calgary Flames gólzáporos találkozón 9-6-ra bizonyult jobbnak a vendég Edmonton Oilersnél az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának szerdai játéknapján, így 1-0-ra vezet a főcsoport-elődöntőben.

A házigazdák 3-0-ra, majd 5-1-re és 6-2-re is vezettek már, de a vendégek sorozatban lőtt négy góljukkal a 42. perc közepére egyenlítettek. A folytatásban aztán a Calgary újabb három találatot szerzett, és előnyhöz jutott az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

A hazaiaknál Matthew Tkachuk három góllal zárt, a vendégeknél Connor McDavid négy pontig (egy gól és három gólpassz) jutott. Az edmontoni kapusok közül Mikko Koskinen 37 lövésből öt gólt kapott, Mike Smith tíz lövésből hármat. Az utolsó hazai gól üres kapus találat volt.

A találkozó után a meccs legjobbja, Matthew Tkachuk igen önkritikusan nyilatkozott: 

Azt hiszem, ez volt a legrosszabb meccsünk eddig a rájátszásban. Őrül mázlink volt, de világos, hogy nem ez a siker receptje. Ma talán nyertünk, de a továbbiakban nem lehet ilyen játékkal meccseket nyerni. Sokkal jobban kell játszanunk, amikor nálunk a vezetés. Kétszer vezettünk négy góllal, a rájátszásban ilyen előnynek elégnek kell lennie."

A két csapat által összehozott 15 igen előkelő helyet foglal el a rájátszások történetének leggólgazdagabb meccsei között: egészen pontosan mindössze négyszer esett ennél több gól, és ugyancsak négy alkalommal ütöttek a csapatok pontosan 15-öt.

A keleti főcsoportban a vendég New York Rangers az 58. percig 1-0-ra vezetett, a Carolina akkor egyenlített, majd a hosszabbítás negyedik percben a védő Ian Cole révén a győztes találatot is megszerezte. A Hurricanes ugyancsak 1-0-ra vezet.

Eredmények:
rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Nyugati főcsoport:
Calgary Flames-Edmonton Oilers 9-6
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Calgary javára

Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes-New York Rangers 2-1 - hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Carolina javára