Kiderült, melyik csapat választhat majd először az NBA játékosbörzéjén

79624295 Horizontal FULL LENGH ACTION BASKETBALL MATCH
Dwight Howard of the Orlando Magic jumps wearing a Superman Cape in the Sprite Slam-Dunk Contest at the New Orleans Arena during the 2008 NBA All-Star Weekend February 16, 2008 in New Orleans, Louisiana. Howard won the contest with his series of dunks. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Orlando Magicnek kedvezett a szerencse, így ők választhatnak először az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) idei amatőr játékosbörzéjén.

A chicagói sorsoláson eldőlt, hogy másodikként az Oklahoma City Thunder, harmadikként pedig a Houston Rockets választhat magának játékost a drafton. Rajtuk kívül a Sacramento Kings és a Detroit Pistons került még az első ötbe.

A sorsolás előtt a liga legrosszabb mérlegével (20 győzelem/62 vereség) zárt Orlandóhoz hasonlóan a Houstonnak és a Detroitnak is 14-14 százalék esélye volt megszerezni a legjobb választási jogot.

A Magic legutóbb 2004-ben húzhatott játékost az első helyről, akkor a bajnok, nyolcszoros All Star-válogatott, az NBA legjobb ötösébe ötször, a liga legjobb védőjének háromszor megválasztott center Dwight Howard került hozzájuk.

Az idei játékosbörzét június 23-án rendezik Brooklynban.