Rekordot döntve győzte le a Boston a Miamit az NBA-ben

Boston Celtics v Miami Heat - Game Two GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
MIAMI, FLORIDA - MAY 19: Jayson Tatum #0 of the Boston Celtics drives to the basket against Victor Oladipo #4 of the Miami Heat during the third quarter in Game Two of the 2022 NBA Playoffs Eastern Conference Finals at FTX Arena on May 19, 2022 in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Eric Espada/Getty Images/AFP (Photo by Eric Espada / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportdöntőjében a Boston Celtics 127-102-re győzött a Miami Heat ellen, így 1-1-re módosította a párharc állását.

A Miami kezdte jobban az összecsapást, azonban a Boston az első negyedben produkált egy 17-0-s rohamot és a félidőben már 25 pontos előnyre tett szert. A Celtics ezzel újabb rekordot döntött, ugyanis a rájátszásban még sohasem volt ekkora félidei előnye az együttesnek (2009-ben a Chicago Bulls ellen 22 volt az eddigi csúcs).

Jayson Tatum ezúttal is vezére volt a győztes csapatnak, a klasszis irányító 27 pontot dobott,

míg a szezon legjobb védőjének választott Marcus Smart 24 ponttal, 9 lepattanóval és 12 assziszttal járult hozzá a győzelemhez.

A túloldalon ismét Jimmy Butler vitte a hátán a csapatot, az egész mezőny legeredményesebb kosarasa volt 29 pontjával a Miami klasszisa, de a Heatnek ezúttal nem volt esélye nyerni a Celtics ellen.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatódik Bostonban.

Eredmény:
Keleti Főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Miami Heat-Boston Celtics 102-127
A párharc állása: 1-1.