Másodszor is visszavonult az NFL-legenda

Super Bowl LV GettyImageRank1 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL bestof topix
TAMPA, FLORIDA - FEBRUARY 07: Rob Gronkowski #87 and Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers celebrate after defeating the Kansas City Chiefs in Super Bowl LV at Raymond James Stadium on February 07, 2021 in Tampa, Florida. The Buccaneers defeated the Chiefs 31-9. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Másodszor is bejelentette visszavonulását Rob Gronkowski, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Tampa Bay Buccaneers játékosa.

A 33 éves, tight end poszton szereplő játékos - az a támadó, akinek az elkapások mellett a blokkolásban is komoly szerepe van - Instagram-oldalán közölte döntését.

"Amikor fiatal koromban arról kérdeztek, mi számomra az álommunka, mindig azt írtam, hogy profi amerikaifocista szeretnék lenni. Arra a kérdésre, hogy hol, Tampa volt a válaszom. Ez utóbbiról el is feledkeztem mindaddig, amíg két éve megkeresett a csapat. Köszönöm, hogy akkor bíztak bennem, együtt építettük újjá a csapatot és közösen nyertünk bajnoki címet" - írta Gronkowski közösségi oldalán.

A négyszeres Super Bowl-győztes, négyszer a liga álomcsapatába (All Pro) beválasztott amerikafutballista 198 centis magasságához és 122 kg-os testtömegéhez képest kiemelkedő ügyességgel rendelkezik, legjobb szezonjában, 2011-ben 90 elkapásból 1327 yardot és 17 touchdownt szerzett.

Tizenegy éves pályafutása során több súlyos sérüléssel is meg kellett birkóznia: a ligába gerincsérv után került, később kétszer is eltört az alkarja, volt csigolyatörése és kettős térdszalag-szakadása is, később pedig komoly hátproblémákkal küzdött. Részben ennek is volt köszönhető, hogy 2019-ben egyszer már visszavonult, de a Tampa kedvéért egy évvel később visszatért.

Az alapszakaszban 142 mérkőzésen összesen 9286 yardot és 92 TD-t szerzett, ehhez a rájátszásokban 22 találkozón 1389 yardot és 15 TD-t tett hozzá.