Társoldalunk:

Megduplázta az NFL a szexuális zaklató sztárirányító eltiltását

2022.08.19. 09:16

A fellebbezést követően 11 mérkőzésre súlyosbították Deshaun Watson, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Cleveland Browns irányítójának eltiltását.

A 26 éves játékos az egész tavalyi szezont kihagyta, mivel 25 nő polgári peres eljárást indított ellene szexuális zaklatás és a masszázskezelések alatt nem megfelelő magatartása miatt. Watson azóta a legtöbb vádlójával már megállapodott, azonban várhatóan még így is bíróságra kell mennie.

Az NFL és a játékosszakszervezet által kijelölt független bíró augusztus elsején arról döntött, hogy az irányítónak hat mérkőzést kell kihagynia, ez ellen azonban a liga fellebbezett. Ezt követően született meg a mostani ítélet, amelynek értelmében ötmillió dollárt is be kell fizetnie.

Deshaun Watsonnak egy kicsit késik a clevelandi bemutatkozásaForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Nick Cammett

Mindez azt jelenti, hogy Watson legkorábban decemberben állhat a Cleveland rendelkezésére, a 12. játékhéten éppen volt csapata, a Houston Texans ellen térhet vissza a pályára, addig azonban a csapat edzéseit se látogathatja. Hiányában várhatóan Jacoby Brissett lesz a Browns kezdőirányítója.

Watson a 2017-es drafton került a ligába, azóta posztján a legjobbak között volt az NFL-ben, a botrányt megelőző szezonban éppen vele kezdte volna el tervezni jövőjét a Houston Texans, amely akkor négy évre szóló, 156 millió dolláros szerződést kötött vele. A texasiak végül az idei holtszezonban három első-, egy harmadik- és két negyedik körös választási jogért elcserélték a Cleveland Brownshoz, ahol rögtön kapott egy öt évre szóló, 230 millió dolláros, teljes egészében garantált szerződést.