Mayweather több száz millió dollárért csap össze egy japán harcművésszel

2022.09.24. 17:01

Mintegy 200 millió dollárt kap garantált pénzdíjként az ex-bokszvilágbajnok amerikai Floyd Mayweather Jr. vasárnapi fellépéséért, amelyre a Tokióhoz közeli Szaitama Szuper Arénában kerül sor Aszakura Mikuru japán harcművész ellen.

A három menetesre kiírt bemutató mérkőzést az ökölvívás szabályai szerint vívják a felek, akiknek nem írtak elő súlykorlátozást.

Mayweather Japánban vanForrás: AFP/Richard A. Brooks

A 45 esztendős Mayweather szombaton azt mondta újságíróknak, hogy jó állapotban várja a meccset a harmincéves ketrecharcos ellen, s úgy fogalmazott, hogy a japán rajongók "egy csinos öregfiút" láthatnak majd a szorítóban. Aszakurának ez lesz az első fellépése a profi bokszban, míg Mayweather ötven, kivétel nélkül megnyert profi mérkőzés után vonult vissza hivatalosan, hogy időnként bemutatókat vállaljon - tetemes fellépti díjért.

Mayweather épp edzForrás: AFP/Richard A. Brooks

Az emiatt Moneymakernek (Pénzcsináló) is becézett amerikai arról is beszélt, hogy nincs szüksége pénzre, a bemutató meccseket azért vállalja, hogy utazzon és új emberekkel ismerkedjen meg.Mindenesetre mostani fellépésén a ringhez közeli ülésekért a nézők 7000 dollárnak megfelelő árat fizetnek, és hírügynökségi értesülés szerint Mayweather garantált pénzdíján felül még a fizetős televíziók közvetítéseiből befolyó pénzekből is kap.

Ajánlataink