Társoldalunk:

Hegymászóbalesetben meghalt egy korábbi NFL-játékos

2022.09.30. 11:08

Hegymászóbalesetben meghalt az NFL-ben szereplő Dallas Cowboys korábbi játékos, Gavin Escobar.

A 31 éves Escobar, aki visszavonulását követően tűzoltóként dolgozott a kaliforniai Long Beachen, és 33 éves mászótársa, akit Chelsea Walsh-ként azonosítottak a népszerű mászóhelynek számító Tahquitz Rockon próbált szerencsét.

A közeli tűzoltó egység szerdán kora délután kapott bejelentést arról, hogy két túrázó lezuhant a Tahquitz Rocknál. A helyszínre érve a mentőegységek mindkét mászó holttestét megtalálták. A népszerű mászóhelyen utoljára 2000-ben történt hasonló baleset, akkor két Los Angeles-i mászó veszetette életét.

Gavin Escobar rövid karrierje leghosszabb időszakát a Dallas Cowboys kötelékében töltötteForrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Jason Miller

Gavin Escobart a 2013-as játékosbörze második körében választotta ki a Dallas Cowboys, ahol aztán 2016-ig játszott. Távozása után rövidebb időszakokat töltött a Kansas City Chiefs, a Baltimore Ravens, a Cleveland Browns és a Miami Dolphins csapatában, ahonnan végül 2019-ben az azóta megszűnt Alliance of American Football nevű kisebb ligába igazolt. Tűzoltóként február óta dolgozott.