Vágólapra másolva!
A rossz eredmények miatt kilenc forduló után menesztették Frank Reichet, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Indianapolis Colts vezetőedzőjét.

A szakembernek azután köszönték meg a munkát, hogy a csapat vasárnap rendkívül gyenge támadójátékkal 26-3-ra kikapott a New England Patriots otthonában.

A 60 éves Reich 2018 óta irányította a Coltsot, vezérletével a gárda kétszer jutott a rájátszásba, és 40 győzelem, valamint 33 vereség mellett egyszer játszott döntetlent.

Frank Reich-től a New England Patriots elleni vereség után váltak meg Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Billie Weiss

A tréner tavaly augusztusban 2026-ig szóló szerződést kötött a klubbal, ám a mostani szezonban csak 3-5-1-es mérleget ért el.

Utódja - egyelőre ideiglenesen - a csapat korábbi centere, a játékosként hatszoros Pro Bowl-választott Jeff Saturday lett, aki az elmúlt években elemzőként dolgozott az ESPN amerikai sportcsatornánál. A 47 esztendős szakember 1999 és 2011 között erősítette a Coltsot, amellyel 2007-ben bajnoki címet nyert.